Presentatie

Download de presentatie van tijdens het symposium: Presentatie-KSO-2018-Symposium-I&O-DTNP.pdf (11Mb)Symposium Randstad Koopstromenonderzoek

Ondanks de oplevende economie, staat de leefbaarheid van diverse winkelcentra en -gebieden sterk onder druk door. Sommige bekende winkelketens hebben het nog steeds moeilijk, terwijl nieuwe winkelformules via internet op de deur kloppen. Hoewel de detailhandel in enkele centrumgebieden floreert, kennen vele andere centra talrijke opgaven.
De provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland hebben daarom besloten om het in 2016 gehouden Koopstromenonderzoek te actualiseren. Het belang van informatie over consumentengedrag en het functioneren van winkelgebieden blijft essentieel als basis voor overheden voor het detailhandels- en het ruimtelijk investeringsbeleid. Het onderzoek gaat om de drie provincies, dit jaar aangevuld met Almere, Lelystad en de regio FoodValley.
Het Symposium Randstad Koopstromenonderzoek biedt een interessant programma waarin de resultaten van het onderzoek gepresenteerd zullen worden.

Datum: Woensdag 30 januari, 09.15 uur

Locatie: Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht

Programma:

9.15 uur – 10.00 uur
Inloop en koffie

10.00 uur – 11.00 uur
Presentatie van het onderzoek en de implicaties voor de gemeenten door Thijs Lenderink van I&O Research en Ward Frielink van onderzoeksbureau DTNP.

11.00 uur – 12.00 uur
Interactieve discussie tussen het publiek en belangenpartijen met o.a.:
Adri Bom-Lenstra (gedeputeerde provincie Zuid-Holland)
Jaap Bond (gedeputeerde provincie Noord-Holland)
Mirjam Maasdam (gedeputeerde provincie Utrecht)
Jan Meerman (Inretail, vertegenwoordiger retailbranche)
Boris van der Gijp (Syntrus Achmea, vertegenwoordiger vastgoedbranche)
Vertegenwoordiger gemeenten

12.00 uur – 13.00 uur
Netwerklunch

De dagvoorzitter is Brigit Gerritse, directeur van de Nederlandse Raad voor Winkelcentra en programma-manager van de Retailagenda.

Wij verzoeken u zich uiterlijk aan te melden vóór vrijdag 25 januari via deze link.
Wij verzoeken u daarbij ook eventuele dieetwensen aan te geven.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot Ron Snel, email: kso18@provincie-utrecht.nl