Wie zijn jullie?

I&O Research is een maatschappelijk betrokken onderzoeksbureau, gevestigd in Enschede en Amsterdam. Wij zijn het grootste onderzoeksbureau in de publieke sector (overheid, universiteiten, etc.), waarin we al 20 jaar actief zijn. I&O Research is lid van de MarktOnderzoekAssociatie (MOA) en is ISO 9001, 20252 en 27001 gecertificeerd. Wij onderschrijven de internationale ICC/ESOMAR gedragscode voor markt- en sociaalwetenschappelijk onderzoek.

Wat doen jullie?

Wij voeren onderzoek uit met allerlei maatschappelijke thema’s. Dit doen we op lokaal niveau, regionaal of landelijk. I&O Research werkt meestal in opdracht van een gemeente, provincie, GGD of voor een andere overheidsinstantie. Het Randstad Koopstromenonderzoek 2018 wordt uitgevoerd in opdracht van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Wij werken voor dit onderzoek samen met bureau DTNP uit Nijmegen. Zij zullen echter niet beschikken over uw gegevens of antwoorden. Uw gegevens of antwoorden worden nooit gebruikt voor commerciële doeleinden.

Hoe komen jullie bij mij uit?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in alle gemeenten van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht en daarnaast in Almere, Lelystad en een ring van gemeenten rondom het onderzoeksgebied. Om een willekeurige selectie van inwoners te kunnen benaderen is per gemeente een aselecte steekproef van adressen getrokken uit de BAG (Basisadministratie Gebouwen). Ook uw adres is geselecteerd. De bedoeling is om een betrouwbaar beeld te krijgen van de bevolking, dus wij hopen van harte dat u meedoet!

Hoe komen jullie aan mijn telefoonnummer?

Het kan zijn dat u gebeld wordt over het onderzoek. Dit doen we regelmatig (enige tijd) nadat u een brief van ons heeft ontvangen, waarbij we vragen of u alsnog mee wilt doen.

Om u te kunnen bellen worden aan de adressen uit het adressenbestand eerst nog de telefoonnummers toegevoegd, bijvoorbeeld via Experian of EDM. Naast de nummers van vaste lijnen ontvangen we hierbij vaak ook de mobiele nummers.

Het telefoongesprek gaat alleen maar over het onderzoek: wij verkopen u niks. Daarom mogen wij ook bellen naar nummers in het Bel-me-niet Register.

Waarom is meedoen belangrijk?

Het Randstad Koopstromenonderzoek 2018 wordt uitgevoerd in opdracht van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. De resultaten geven inzicht in de ontwikkeling in het koopgedrag van consumenten en het economisch functioneren van aankooplocaties in de Randstad. Met deze informatie kunnen provincies en gemeenten evalueren hoe de detailhandel er nu voor staat, maar ook de koers voor de toekomst bepalen.

Het onderzoek heeft pas echt nut als het lukt om een betrouwbaar beeld krijgen van de hele bevolking. Daarom is het erg belangrijk dat u meedoet: u vertegenwoordigt velen anderen die niet zijn uitgenodigd.

Hoe kan ik online meedoen?

Dit kunt u vinden in de uitnodigingsbrief. In de brief staan een webadres en een inlogcode vermeld . Gebruik uw PC, laptop, tablet of smartphone en tik het webadres over in de adresbalk van uw internetbrowser. Log in met uw inlogcode (dit is hoofdlettergevoelig).

Let op: Krijgt u zoekresultaten te zien in plaats van de online vragenlijst? Dan heeft u niet de adresbalk gebruikt, maar de zoekfunctie van Google (of een andere zoekmachine). In de adresbalk (helemaal bovenaan) ziet u dan staan: “https://www.google.nl/…”. Klik daar op, verwijder wat er staat en typ ons webadres over. Nadat u op enter heeft geklikt ziet u de vragenlijst verschijnen.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op via 0800-4050602 (gratis nummer, bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:00) of door een e-mail te sturen naar helpdesk@ioresearch.nl (graag o.v.v. het onderwerp van de vragenlijst).

Kan ik schriftelijk meedoen?

Voor dit onderzoek is het niet mogelijk om schriftelijk mee te doen.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Wij respecteren uw privacy en zullen uw gegevens niet voor andere doeleinden dan onderzoek gebruiken (bijvoorbeeld om u te kunnen benaderen voor onderzoek). Uw gegevens worden niet beschikbaar gemaakt voor derden, tenzij u daar specifiek toestemming voor heeft gegeven. Zo kan het zijn dat u aan het einde van een vragenlijst uw contactgegevens kunt achterlaten om mee te kunnen aan een verloting of lid te worden van een panel.

Uw antwoorden op vragen worden altijd vertrouwelijk behandeld en zijn niet gekoppeld aan uw gegevens.